Topçam İzcilik ve Spor Kulübü
Topçam Yürüyüş Grubu

Türkiye' nin Doğa Yürüyüş Rotaları

Gezende Kanyonu Yürüyüş Yolu - Mersin
Detaylı bilgi için tıklayın.

Mersin Gülnar'ın Gezende köyü doğal güzelliği ile insanı adeta büyülüyor, yeşilin her tonunu barındıran Gezende köyü Gezende Barajı ve Gezende Kanyonu gezmeye değer.

Leleg Yürüyüş Yolu - Muğla

Detaylı bilgi için tıklayın

Toplam uzunluğu 185 km olan Leleg Yolu, Etrim'den Turgutreis'e uzanan, hiç de küçümsenmeyecek bir rota. Tamamını yürümek isteyenlerin için 5 gününü alacak olan parkurda, belli noktalara kamp alanları yerleştirilmiş durumda.

Karia Yürüyüş Yolu - Muğla
Detaylı bilgi için tıklayın

850 km uzunluğundaki rota Bozburun ve Datça Yarımadaları, Gökova Körfezi ve Iç Karia olmak üzere 4 ana bölüm ve Muğla Çevresi olarak 1 ek bölümden oluşmaktadır. 

Evliya Çelebi Yürüyüş Yolu - Uşak,Kütahya,Bursa
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Simav - Uşak - Kütahya - Bursa arasında yürünüyor.


Terkos Gölü Yürüyüş Rotası - İstanbul

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Terkos Gölü’nde iki tane güzel tasarlanmış yürüyüş parkuru var. Ormanlı Köyü’nden başlayacağınız yürüyüş rotasıyla tarihi köylerden geçecek, Terkos Gölü, Karadeniz kıyıları ve yemyeşil ormanlar arasında keyifli bir yürüyüş yapacaksınız.

İkinci parkur ise yine şirin bir köy olan Balaban Köyü’nden başlıyor ve özellikle sonbahar aylarında sararmış yapraklarla sarılı patikalarla muhteşem sonbahar manzaraları sunuyor. Her iki yürüyüş rotası da her seviyeye uygun ve her mevsim doğayla baş başa kalıp harika zamanlar geçirebileceğiniz yerler.

Frig Yolu Yürüyüş Rotası - Eskişehir,Kütahya,Afyon
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Frig Yolu yürüyüş rotası, 3000 yıllık tarihi olan bir bölgede pek çok medeniyetin bıraktığı izleri keşfe çıkabileceğiniz çok güzel bir rota. Antik Frigya; Afyonkarahisar, Ankara, Eskişehir ve Kütahya şehirleri arasında yer alıyordu ve günümüzde Friglerin antik ayak izlerini keşfe çıkabileceğiniz uluslararası standartlara göre düzenlenmiş uzun bir yürüyüş ve bisiklet rotası bulunuyor.
Frig Yolu yürüyüş rotası, 3 temel rotadan oluşuyor; Gordion (Ankara), Seydiler (Afyonkarahisar) ve Yenice (Kütahya) noktalarından başlayan bu 3 farklı rota, efsanevi Frigya bölgesinde sizi tam 500 kilometre boyunca gezdiriyor. Frig Yolu yürüyüş rotası çok iyi bir şekilde işaretlenmiş ve haritalandırılmıştır. Burada kısa yürüyüşler yapabilir ya da günlerce süren uzun yürüyüş turlarına katılabilirsiniz.

1. Salihler – Fetiye 15 km

Türkmen Dağları’nın eşsiz güzelliğinde Saklı Vadi, Kaya oluşumları Tabanca Kaya, Asma inler ve Bizans yerleşimleri ön plana çıkmaktadır.

2. Fetiye – Kümbet 14 km

Kızıl Çam ormanlarının yoğun olduğu bölge Bizans yerleşimine ev sahipliği yapmaktadır. Parkur sonunda bulunan Kümbet köyü adını aldığı Himmet Baba Türbesi (kümbet) Aslanlı Mabet de denilen Solon Mezarı’na ulaşılır, bu noktadan Kümbet Vadisi’nin ve gün batımının eşsiz manzarasını seyretme imkânı bulabilirsiniz.

3. Gökçebahçe – Oynaş – Gökçegüney – Yazılıkaya 15.5 km

Friglerin tarım alanları, doğal oluşumlar ve parkur sonu Yazılıkaya’da Friglerin dinî metropolü Midas Kenti. Midas Anıtı tüm ihtişamıyla karşınızda olacaktır.

4. Çukurca – Kümbet 13 km

Doğanlıkale, Gerdekkaya’dan sonra Antik yollar ve doğal oluşumlar karşısında nefeslerinizi tutacaksınız; vadiden çıkarken Berberini Kaya Kilisesi, Frig Fasadı, Sütunlu Mezar ve Delik Kaya gibi önemli objeler sizleri büyüleyecek.

5. Yazılıkaya – Kümbet 14 km

Peribacaları, Ayın Mevkii Kaya Mezarlar, Könistanlar Nekropolü, Solon Mezarı bulunmaktadır.

6. Yapıldak – Gökçe Yayla 14 km

Harika doğasıyla Frig yerleşimine ev sahipliği yapmakta olan bölgede Kaya oluşumları, Ayterek Kale, antik yol ve Dübecik Kale bulunmaktadır.

7. Yazılıkaya – Yapıldak 14 km

Yazılıkaya’nın güneydoğusundan rotaya girecek, Ardıç ormanlarının hâkim olduğu tepeyi aştıktan sonra İnli Yaylaya Mevkii ve buradan sık meşe ağaçlarıyla kaplı parkurdan geçerek Bizans mezarları ve Kaya mekânlara ulaşacaksınız. Burada ana mola verdikten sonra çam ağaçları ile kaplı parkurdan geçerek Yapıldak köyünün 1 km. güneybatısında bulunan Roma ve Bizans dönemlerine ait kabartma bezemeli anıtsal cephelere sahip oda mezarları gördükten sonra köy kahvesinde çayınız hazır olacak.

8.Ağlarca – Han – Başara 17 km

Göl Yayla’da panoramik manzara... Frig yolunun en yüksek noktasında yürüyerek Han’da bulunan yer altı şehri ve tarihî camiye ulaşacaksınız, buraları fotoğrafladıktan sonra Han Köftesi’ni tadacak, üzerine meydanda güzel bir çay içtikten sonra açık hava müzesi konumunda olan Başara köyündeki eserlere ulaşacaksınız.

9. Beyören – Doğanay 12 km

Sakarya Nehri’nin çıktığı kaynak başında mola verip suyun bir kanal içerisinde, etkinliğin biteceği Doğanay köyüne kadar size refakat ettiğini görecek; köy meydanına vardığınızda yorgunluk çayını meydan kahvesinde yudumlayacaksınız.

10. Kurtşeyh– Fettahoğlu M. – Düden 10 km

Parkurdaki görseller: Fotoğraf makinenizi almayı unutmayın, bu parkurda sizleri bekleyen pek çok sürprizler var. Balık Damı Sulak Alanı, Göksu, Eski Değirmen kalıntıları ve Düden keşfedilmeyi bekliyor; foto safari, kuş gözetleme, balıkçılık ve kampçılığa kadar birçok etkinliğin de yapılabileceği bu bölgede fotoğraf çekmeye de doyamayacaksınız. Frig Yolu ile ilgili detaylı rota bilgileri, Doç. Dr. Hüseyin SARI’nın “Frig Yolu” kitabında yer almaktadır.

Aladağlar Yürüyüş Rotası - Kayseri,Niğde,Adana
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Aladağlar Yolu yürüyüş rotası, 1995 yılında milli park ilan edilen Aladağlar Milli Parkı’nı da kapsıyor ve iyi işaretlenmiş parkurlara sahip. Aladağlar’da her deneyim seviyesine ve zorluk derecesine göre yürüyüş rotası bulabilir ve muhteşem sonbahar manzaraları arasında huzur bulabilirsiniz.
Kayseri, Niğde ve Adana şehirleri sınırları içinde uzanan görkemli Aladağlar hem dağcılık gibi doğa sporları hem de doğa yürüyüşleri konusunda Türkiye’nin en sevilen yerlerinden biri. Zengin bitki örtüsü ve hayvan çeşitliğine sahip olan Aladağlar’da unutulmaz bir yürüyüş deneyimi yaşayabilirsiniz.
Kaçkar Dağları Yürüyüş Rotası - Rize
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

İsterseniz el değmemiş ormanlarda çadırınızı kurup kamp da yapabileceğiniz Kaçkar Dağları’nda Çoruh Nehri’nde balık tutabilir veya heyecanlı bir rafting macerasına da katılabilirsiniz.

Dünyanın biyolojik çeşitlilik konusunda sayılı yerlerinden biri olan Kaçkar Dağları, Karadeniz bölgesinin sınırında yemyeşil bir cennet. Kaçkar Dağları Yolu yürüyüş rotası; sık ormanlık alanlar, göletler ve yaylalar çevresinde 500 kilometre boyunca uzanıyor. Kaçkar Dağları’nda 32 farklı yürüyüş rotası var ve bütün yolu tamamlamak yaklaşık 1 ay sürüyor. Yüksek zirvelerinden dolayı dünyanın her yerinden gelen dağcıların da çok sevdiği Kaçkar Dağları’nda her seviyeye göre bir yürüyüş rotası bulabilirsiniz.

Yedigöller Yürüyüş Rotası - Bolu
Ayrıntılı bilgi için tıklayın,

Bolu merkezine 1 saat uzakta bulunan Yedigöller Milli Parkı, ülkemizin en eski milli parklarından biri. Yedigöller yürüyüş rotası ise çok sayıda bitki türünün ve vahşi hayvan zenginliğinin bulunduğu 1642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller havzasını kapsıyor. Yedigöller yürüyüş rotası boyunca kuzeyden güneye 1500 metre mesafede sıralanmış 7 gölü keşfe çıkacaksınız.

Yedigöller Yürüyüş Rotası - Bolu
Ayrıntılı bilgi için tıklayın,

Kamp yapmak, doğa fotoğrafçılığı ve kuş gözlemciliği için de mükemmel olan Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Seringöl ve Büyükgöl çevresinde unutulmaz bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Yedigöller Milli Parkı’nın iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurlarında sararmış yapraklar arasında gezebilir veya göllerde tekne gezilerine çıkaracak romantik zamanlar geçirebilirsiniz.

Likya Yolu Yürüyüş Rotası - Antalya
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Antalya uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolundan biri olarak kabul edilen Likya Yolu, Fethiye ile Antalya arasında bulunuyor ve 500 kilometre uzunluğuyla ülkemizin en uzun yürüyüş parkuruna sahip. Likya Yolu yürüyüş rotasını tamamlamak 25 ile 45 gün arasında sunuyor ve yürüyüşçüler muhteşem manzaralar arasında kamp yaparak bu yürüyüşü tamamlıyorlar.
Likya Yolu yürüyüş rotasını boyunca Kaş, Kalkan Patara, Demre, Adrasan ve Çıralı gibi pek çok güzel beldeyi keşfedecek, ayrıca dünyaca ünlü antik kentlerde binlerce yıllık tarihi eserler göreceksiniz. Akdeniz’in en güzel sonbahar manzaralarının fotoğraflarını çekmek için rehberler eşliğinde ünlü Likya Yolu’nda unutulmaz bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Likya Yolu Yürüyüş Rotası - Muğla,Antalya
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Likya Yolu yürüyüş rotası Fethiye Ölüdeniz’de başlıyor ve Antalya’nın 20 kilometre güneybatısında yer alan Hisarcandır’da bitiyor. Yürüyüşler orta ve sert olarak derecelendirilir ve doğa yürüyüşü için en ideal aylar, hava sıcaklığının fazla olmadığı ve havanın kuru olduğu nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarıdır.

Hitit Yolu Yürüyüş Rotası - Çorum
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2010 yılında oluşturulan ve 17 yürüyüş rotasına sahip olan Çorum Hitit Yolu yürüyüş rotasında 6 uzun mesafeli ve 11 kısa mesafeli yürüyüş parkuru bulunuyor. Burada muhteşem yürüyüş rotalarının yanı sıra 405 kilometrelik bisiklet parkurları da var. 1988 yılında milli park ilan edilen Boğazkale’nin Hitit kentleri Hattuşa ve Alacahöyük kalıntılarını kapsayan 2634 hektarlık alan ise Hitit Yolu’nun temel noktası.
Antik yollarından geçen ve 236 kilometre uzunluğunda çok güzel işaretlenmiş 17 yürüyüş parkurunu rehberli yürüyüşlerle keşfe çıkabilir ve Hitit mirasını yakından görebilirsiniz. Bisikletle bölgeyi keşfetmek istiyorsanız, dağ bisikleti kiralayan tesisleri de burada kolayca bulacaksınız.

Ballıkayalar Yürüyüş Rotası - Kocaeli
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Oldukça zorlu bir yürüyüş parkuruna sahip olan ve genelde deneyimli yürüyüşçülerin tercih ettiği Kocaeli’nin Gebze ilçesinden başlayan Ballıkayalar yürüyüş rotası, sunduğu doğal güzelliklerle çok seviliyor. Çoğunlukla kayalık alanlarda gerçekleşen bu yürüyüşte etkileyici şelalelerle ve devasa kaya duvarlarıyla karşılaşacaksınız.

Kocaeli uçak bileti alarak güzelliğini göreceğiniz Ballı Kayalar Tabiat Parkı’nı da kapsayan Ballıkayalar yürüyüş rotası, el değmemiş sık ormanlar arasında ilerliyor ve doğayı tam anlamıyla hissetmenizi sağlıyor. Ballı Kayalar Tabiat Parkı, iyi düzenlenmiş kamp alanlarıyla da ilgi çeken bir yer ve yürüyüşünüzden sonra burada çadırınızı kurarak keyifle dinlenebilirsiniz.

Kapadokya Yürüyüş Rotası - Nevşehir
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Nevşehir ve Kapadokya hem yerli hem de yabancı turistlerin çok ilgisini çeken bir yer. Peri bacaları ve büyüleyici yeraltı şehirleriyle ünlü olan Kapadokya’da iyi işaretlenmiş çok güzel yürüyüş rotaları da bulunuyor.

Kapadokya Yürüyüş Rotası - Nevşehir
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.
Ihlara Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Soğanlı, Göreme, Derinkuyu Yeraltı Şehri ve Güllüdere Vadisi gibi Kapadokya’nın en güzel yerlerini kapsayan bu yürüyüş rotasında inanılmaz manzaralar arasında tarihte bir yolculuk yapacaksınız.
1. Aşk Vadisi

Aşk Vadisi, Uçhisar Kalesi’nden başlayan 5 km uzunluğundaki parkur. Göreme-Çavuşin Karayolu’nun ortasında sona eren parkur boyunca eşsiz vadi ve yeryüzü şekillerine ait manzaralar bulunuyor.

2. Beyaz Vadi

Kapadokya’nın en uzun ve sivri peri bacalarını görebileceğiniz Beyaz Vadi, 1-1.5 saat süren bir yürüyüş rotası. Uçhisar’dan başlayan rotanın sonunda yürüyüş severleri peri bacaları manzarası karşılıyor.

3. Kılıçlar Vadisi 

Göreme Açık Hava Müzesi‘nden başlayan Kılıçlar Vadisi parkuru Çavuşin köyünde sona eriyor. 45 dakikalık bu parkur yürüyüş severlerin çok zorlanmadan tamamlayabileceği bir rota. Parkur boyunca işaretleme yapıldığından yönünüzü kolaylıkla bulabilirsiniz.

4. Kızılçukur

Gün batımında kızıla boyanan vadi Kızılçukur, Kapadokya’nın en çok fotoğraflanan vadileri arasında. Bölgeye kızıl rengi veren madde volkanik tüfün içerisindeki demir minerali. Gün boyunca pembemsi bir renkte görünen kayalar, gün batımında kızıllaşıyor.

İyi fotoğraf çekebilmek ve kızıllığa yetişebilmek için gün batımından 3 saat kadar önce Çavuşin’den yürüyüşe başlamak şart. 5 km’lik bu parkurda vadilere girildiğinde yürüyüş süresi arttığından zaman yönetimini iyi yapmak lazım. Çavuşin Mezarlığı’ndan başlayan rota Üç Haçlı Kilise, Direkli Kilise, Üzümlü Kilise ve Kızıl Vadi’yi kapsıyor.

5. Güvercinlik Vadisi

Uçhisar’dan başlayan ve Göreme’ye kadar uzanan Güvercinlik Vadisi parkuru, yürüyüş levhaları ile işaretlenmiş bir başka Kapadokya yürüyüş rotası. Yörede yüzyıllardır görülen güvercinler, yaşamlarını güvercinlik adı verilen bezemeli yapılar içerisinde yaşamını sürdürüyor. Vadideki yürüyüş yaklaşık 45 dakika sürüyor. Sabahın erken saatlerinde yürüyüş öneriliyor.

6. Ihlara Vadisi

Ihlara Vadisi, Kapadokya’nın Kızılırmak dışındaki tek yerüstü akarsuyu olan Melendiz Nehri boyunca uzanıyor. Nehrin yeryüzünü oyması nedeniyle Ihlara Kanyonu olarak da adlandırılan bu bölge, 7 km’lik bir parkura sahip. Araçla vadinin 3. km’sine kadar gidilebiliyor. Suyun hayat verdiği rotada özellikle bahar aylarında yaşanan canlanma doğayla baş başa muhteşem bir his yaşatıyor.Ihlara Vadisi’ndeki yürüyüş güzergahı Aksaray merkeze 40 km uzaklıktaki Ihlara köyünden başlıyor.13 km’lik parkur boyunca çok sayıda kilise ve yeryüzü şekli görülüyor. Rota üzerinde görülecek noktalar arasında Ağaçaltı Kilisesi, Belisırma ve Selime Manastırı bulunuyor.

7. Devrent Vadisi

Devrent Vadisi, Kapadokya’daki yeryüzü şekillerini gözlemleyebileceğiniz bir durak. Milyonlarca yıl önce patlayan volkandan saçılan lav ve tüflerin yoğun olarak etkilediği Devrent Vadisi’nde yeryüzü şekilleri çeşitli insan ve hayvanlara benzetildiğinden bu vadi Hayal Vadisi olarak da adlandırılıyor. İnişli ve çıkışlı bir rota olmasından dolayı orta zorlukta.

8. Çat Vadisi

Çat Vadisi yürüyüş rotası Nevşehir şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Çat beldesinden başlıyor. Yürüyüş parkuru üzerinde Fırınasma Kilisesi ve Güvercinlik Vadisi’ndeki güvercinlikler görülüyor.

Bafa Gölü Yürüyüş Rotası - Muğla
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Bafa Gölü yürüyüş rotası sadece güzel doğa manzaraları sunmuyor, burası binlerce yılık bir tarihiyle Hereklia Antik Kenti ve Yediler Manastırı gibi tarihi güzellikleri de keşfetmenizi sağlıyor. Yürüyüş rotası boyunca pek çok otantik köyde de mola verecek ve yerel lezzetleri deneme şansı bulacaksınız.

Bafa Gölü, Muğla Beşparmak Dağları’nın eteklerinde kartpostal güzelliğindeki manzaralarıyla ülkemizin en sevilen yürüyüş rotalarından birine sahip. Bafa Gölü kıyılarını boydan boya saran Kral Yolu yürüyüş parkuru, her yaştan insan için eşi bulunmaz bir doğa macerası sunuyor.

Manavgat Köprülü Kanyon Yürüyüş Rotası – Antalya
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.
Manavgat, Antalya merkezine sadece 1 saat uzaklıkta çok önemli bir turizm merkezi. Onlarca 5 yıldızlı otele ve tatil köyüne ev sahipliği yapan Manavgat, tarihi ve doğal güzellikleriyle de çok özel bir konuma sahip. Manavgat’ın en sevilen yeri ise her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Köprülü Kanyon Milli Parkı. Köprülü Kanyon, 14 kilometre uzunluğu ve 100 metre derinliği ile Türkiye’nin en güzel doğa harikalarından biri ve bu kanyonu saran büyüleyici yürüyüş rotaları var.

Manavgat Köprülü Kanyon Yürüyüş Rotası - Antalya
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Muhteşem bir kanyon manzarası eşliğinde yapacağınız bu doğa yürüyüşleriyle antik bir Roma köprüsünden geçecek ve uçsuz bucaksız orman uçurumları arasında gezeceksiniz.  Köprüçay Nehri aynı zamanda pek çok rafting tesisiyle de çok popüler bir yer. İsterseniz burada bir mola verebilir ve bembeyaz köpüren sular eşliğinde kanyonda bir rafting macerasına da katılabilirsiniz. Manavgat Köprülü Kanyon yürüyüş rotası, Olukköprü bölgesinde bulunan Selge Antik Kenti’ni de kapsıyor.

Gökçeada Yürüyüş Rotası - Çanakkale
Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Çanakkale şehrine bağlı bir ada olan Gökçeada, huzurlu atmosferinde pek çok güzellik saklıyor. Gökçeada doğa yürüyüşlerinin bu kadar popüler olmasının nedeni ise adanın hem İstanbul’a yakın olması hem de yürüyüş rotasının tarihi Rum köyleri, şirin eski sokaklar ve adanın küçük göletlerini kapsıyor olması. Türkiye’nin en batı ucu olan ve güneşin en yavaş battığı yer olmasıyla ünlü olan Gökçeada’da muhteşem gün batımı manzaraları göreceğiniz en güzel yer ise Kaleköy.

Gökçeada Yürüyüş Rotası - Çanakkale
Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Gökçeada’nın çeşmelerinden bile şifalı kaynak suları akıyor ve bu suları yürüyüşünüz için şişenize doldurabilirsiniz. Aydıncık Plajı ve Gökçeada dalış noktaları da özellikle yaz aylarında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Gökçeada doğa yürüyüşünüzde unutulmaz bir ada macerası yaşayacak ve yemyeşil doğaya doyacaksınız.

Polonezköy Yürüyüş Rotası - İstanbul
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

İstanbul’un yanı başında yer alan Polonezköy; yemyeşil doğası, temiz havası, doğal güzellikleri, tabiat parkları, yürüyüş rotaları, bisiklet parkurları ve birbirinden güzel restoranlarıyla çok seviliyor. Polonezköz, hafta sonu tatilleri için de tercih edilen yerlerin başında yer alıyor.

Polonezköy’ün 5 kilometrelik yürüyüş parkurunda gürgen, meşe, köknar, ağaçlarıyla kaplı ormanlık yollar ve bol oksijen alabileceğiniz huzur dolu bir atmosfer var. Yoğun yaşam temposundan uzaklaşmak ve doğayla baş başa dinlenmek için Polonezköy’ün eşsiz doğasında yürümek size ilaç gibi gelecektir.

Polonezköy Tabiat Parkı’nda da uzun yürüyüşler yapabilir, bir ağacın gölgesinde dinlenebilir veya bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Doğa yürüyüşünüz sırasında köy meydanı çevresindeki tezgahlarda el yapımı cam şişeler, ahşaptan üretilmiş hediyelik eşyalar, yöre halkının yaptığı el oya işleri ve evde hazırlanmış lezzetli organik reçelleri de satın alabilirsiniz.

Kapıdağ Yarımadası Yürüyüş Rotası - Balıkesir
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Kapıdağ Yarımadası’nın muhteşem doğal hayatının içinde yürüyüşler yaparak rahatlayabilirsiniz. Yarımadanın sadece kıyı kesimleri değil, iç bölgeleri de görülmeye değer güzellikle bakir alanlara ve huzurlu bir atmosfere sahip. Kapıdağ Yarımadası adeta doğa yürüyüşü yapmanız için özenle yaratılmış bir yer. Bir anda karşınıza çıkacak şelaleler, binlerce farklı tür çiçekle süslenmiş yollar, uçuşan kelebekler ve kuş sesleri arasında şehir yaşamının stresini hemen üstünüzden atacaksınız.

Kapıdağ Yarımadası Yürüyüş Rotası - Balıkesir
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Bu bölgede doğa yürüyüşü yapabileceğiniz 6 farklı rota bulunuyor, siz de kendinize en uygun rotayı seçerek tatilinizde yemyeşil doğanın içinde keyifle gezebilirsiniz. Her mevsim ayrı güzel olan bu bölge; yaz aylarında binlerce rengarenk çiçeğin süslediği, ormanların çevreyi sardığı ve sonbaharda sarı yaprakların her yeri kapladığı kartpostal güzelliğinde manzaralara sahip.

Fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız, Kapıdağ Yarımadası’nda sizi büyüleyecek bir manzara zenginliği göreceksiniz. Sadece doğa güzellikleri değil, aynı zamanda tepelerden göreceğiniz muhteşem deniz, sahil ve gün batımı manzaraları da fotoğraflarınızı süsleyecek. Bu bölgeyi isterseniz ATV veya motor safari turlarıyla da gezme şansınız bulunuyor.
Erfelek Şelaleleri – Sinop
Ayrıntılı bilgi için tıklayın


Erfelek Şelaleleri yürüyüş rotası, 30 tane şelaleyi kapsıyor ve son yıllarda doğa sevenlerin çok ilgisini çekiyor. Her mevsim size doğanın farklı bir güzelliğini sunacak olan bu şelalelerde harika fotoğraflar çekebilir ve unutulmaz bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.



Sebana Doğa Yürüyüş Yolu



Sn Paul Doğa Yürüyüş Yolu - Antalya,Isparta
Ayrıntılı bilgi için tıklayın


Kate Clow uğraşmış; St. Paul olarak adlandırdığı, Antalya Perge veya Aspendos’ta başlayıp kuzeye doğru yürünen, Davraz dağının eteklerinden ve Barla dağından geçip Eğirdir gölü etrafından yürünerek Isparta Yalvaç’ta son bulan bu rotayı işaretleyip yürüyüş severlere kazandırmış.